Urve Palo ei jätka sotside fraktsioonis (8)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo.
Urve Palo. Foto: Tairo Lutter

Täna ministriametist ametlikult lahkunud Urve Palo asub tööle riigikogus, kuid ei jätka riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsioonis. 

Seoses Palo naasmisega riigikokku tuli parlamendist lahkuda sotsiaaldemokraatide fraktsiooni aseesimehel Liisa Oviiril.

«Sotsiaaldemokraatide fraktsioon on tänasel hetkel 14-liikmeline,» märkis täna fraktsiooni uueks aseesimeheks valitud Kalvi Kõva. Ta selgitas, et parlamendisaadik peab riigikokku asudes esitama avalduse fraktsiooni astumiseks. «Urve seda avaldust teinud ei ole ja meile teadaolevalt ei tee,» lisas Kõva. 

See omakorda tähendab, et Urve Palo ei kuulu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni ning fraktsioonis on üks liige vähem. «Urve on oma valiku teinud,» ütles Kõva Kuku raadiole antud intervjuus. Ta lisas, et tänasel fraktsiooni koosolekul olid kõik liikmed töötahtelises ja edasipürgivas meeleolus. 

Parlamendis eelnõusid sisse andes loodetakse nii Palo kui ka teiste fraktsioonitute võimalikult suurt tuge. «Urve Palo on – teades ja tundes teda – hingelt sotsiaaldemokraat,» lisas Kõva.

Kuula täispikka intervjuud:

Liisa Oviir.
Liisa Oviir. Foto: Tairo Lutter/Postimees

Oviirist saab omakorda erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) liige. Nimelt otsustas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatus määrata ERJK-s sotsiaaldemokraatide esindajaks Liisa Oviiri, kes vahetab välja Ardo Ojasalu. Vastavalt seadusele ei tohi erakondade rahastamise järelevalve komisjoni liige olla riigikogu liige või minister.

Peaminister Jüri Ratas edastas täna hommikul presidendile ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Urve Palo tagasiastumisavalduse ning tegi ettepaneku nimetada uueks ministriks Rene Tammist.

«Tänan Urve Palot pühendunud töö eest valitsuses ning tunnustan teda oma valdkonna eest seismisel,» ütles peaminister Ratas.

23. juulil teatas Urve Palo, et taandab end ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri ametikohalt ning lahkub Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast.

Urve Palo on olnud ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister alates aastast 2016, eelnevalt majandus- ja taristuminister. 2011–2014 oli riigikogu liige, aastatel 2009–2011 Viimsi abivallavanem ning 2007–2009 rahvastikuminister.

«Aknaaluste fraktsioon» kasvas viieliikmeliseks 

Kui enne parlamendi suvepuhkust oli riigikogus kaks fraktsioonitut liiget – Isamaa ja Res Publica Liidust lahkunud Margus Tsahkna ja Marko Mihkelson –, siis pärast tänast erakorralist istungipäeva on «aknaaluste fraktsioon» kasvanud viieliikmeliseks.

Fraktsioonituna jätkavad riigikogus tööd ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri ametist tagasi astunud ja riigikokku suundunud endine sotsiaaldemokraat Urve Palo, Vabaerakonnast lahkunud Artur Talvik ja Keskerakonnast lahkunud Olga Ivanova

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles