Renault toob tehase prantslastele tagasi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renault Clio kokkupanek Pariisi lähedal asuvas Flinsi tehases kolme aasta eest.
Renault Clio kokkupanek Pariisi lähedal asuvas Flinsi tehases kolme aasta eest. Foto: AP / Scanpix

Prantsuse valitsuse ja ametiühingute esindajate sõnul ja autotootja enda kinnitusel toob Renault välismaalt tagasi ühe tootmisliini ning seab selle üles Pariisi lähedale, mis meedia hinnangul võib olla vastutasuks riigile abi osutamise eest.


Renault teatas täna pärast meedias juba avaldatud esialgset infot ametlikult, et kolib juunis kodumaale tagasi Clio mudelite liini, mis praegu töötab Sloveenias asuvas Novo Mesto tehases, vahendas AFP.

Liin pannakse uuesti tööle pealinna lähedal asuvas Flinsi tehases, kus sellega luuakse 400 uut töökohta. Sloveenias lubati aga suurendada Twingo mudelite tootmist. Samas ei täpsustatud, kas see sloveenide töökohti mõjutab.

Prantsuse autotootja kinnitusel suurendatakse mõlema mudeli tootmist, et täita kasvavat nõudlust, mida tekitavat mitme Euroopa riigi ergutuspreemiad inimestele vanade autode uute vastu vahetamiseks.

Renault avalikustas eelmisel kuul, et kompanii kasum kukkus mullu koguni 78 protsenti ning müük vähenes ainuüksi neljandas kvartalis 30 protsenti üleilmsest kriisist tingituna.

Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy on nõustunud andma nii Renault'le kui ka teisele suurele autotootjale PSA Peugeot Citroënile kummalegi kolm miljardit eurot laenu, kui need tagavad tehaste käiguspüsimise riigis ja prantslaste töökohtade säilimise.

Need nõudmised tekitasid kahtlusi, et ühisesse majandusruumi kuuluv Prantsusmaa ajab protektsionistlikku poliitikat, kuid Brüssel kinnitas hiljem siiski, et kõik on euroliidu reeglitega kooskõlas.

Euroopa Komisjoni pressiesindaja ütles tänase Renault teate peale, et selle asjus küsitakse Prantsuse valitsuselt selgitusi. Ta lisas, et teade paistab olevat vastuolus kirjaga, mis saadeti ELi konkurentsivolinikule Neelie Kroesile mõne nädala eest. Nimelt kinnitati selles, et autosektori abiplaanide ja toomise lokaliseerimise vahel pole seost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles