Valdo Randpere: presidendi kiitust oli meeldiv kuulda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Randpere.
Valdo Randpere. Foto: Liis Treimann / Postimees

«Nii vähe, kui meid kiidetakse, oli seda vähest meeldiv kuulda,» kommenteeris reformierakondlasest riigikogu liige Valdo Randpere Postimehe arvamusportaalis president Toomas Hendrik Ilvese tänast kõnet. Ta kiitis ka Ilvese oskust ESMi tähtsus lihtsas keeles lahti seletada. Presidendi kriitika osas avaldas ta lootust, et kõik osapooled seda kuulasid ning teevad sellest omad järeldused.

Toomas Hendrik Ilvese kõne oli sisukas ja huvitav, aga sellega me oleme juba harjunud ja seda me ta kõnedelt ka eeldame.

Seekord keskendus president oma kõnes kahele peamisele teemale – Euroopa ja usaldus. Kohati põimusid need teemad ka omavahel läbi. Väga selgelt ja kompromissitult kumas läbi arusaam, et Eesti ei taha enam kunagi olla üksi ja me oleme Euroopa Liidus selle pärast, et see on Eesti riigile ja rahvale parim valik.

President sõnastas väga lihtsalt ja arusaadavalt ka ESMi tähtsuse Eestile – kui meil pole stabiilse majandusega partnereid, ei ole Eestis ei töökohti ega heaolu.

Mulle meeldis ka see, et president kiitis poliitikuid selle töö eest, mida me tegime suvel erinevates komisjonides seoses ESMi ratifitseerimise ettevalmistamisega. Nii vähe, kui meid kiidetakse, oli seda vähest meeldiv kuulda.

Presidendi kõnest kumas läbi ootus, et Euroopa teemadel jätkuks sisuline debatt ka edaspidi. Saatuse tahtel olime paar tundi varem ELAKis just paika pannud selle sügise tööplaani ja suure ning sisulise osa sellest moodustavadki debatid ELi tuleviku üle.

Usaldus oma riigi ja rahva vastu ning suhtlemise toon avalikus debatis olid veel mõned pidepunktid presidendi kõnes. Loodetavasti kuulasid seda kõnet kõik osapooled ja teevad sellest omad järeldused. Sest lõppkokkuvõttes on meie kõigi eesmärk üks – et Eesti oleks parem koht elamiseks nii meile kui ka meie lastele. Et Eesti areneks ja kestaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles