IRL: Kesk ei luba taksojuhte WCsse ja sööma

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna taksoeeskirja lisatud punkt, mis keelab parkida väljaspool ametlikke taksopeatusi, toob Isamaa ja ResPublica Liidu hinnangul kaasa selle, et taksojuhid jäävad nüüdsest ilma elementaarsetest võimalustest süüa ja loomulikke vajadusi õiendada.

«On äärmiselt kahetsusväärne, et Tallinna volikogu eilsel istungil suruti keskerakondlaste poolt läbi eelnõu, mis keelab taksode peatumise mujal kui taksopeatustes,» teatas pealinna volikogu IRL fraktsiooni liige Liisa Pakosta.

Tema sõnul tegi nende fraktsioon eelnõu arutuse ajal küll ettepaneku taksode peatumiskeelu sätte eemaldamise kohta, kuid see ei läinud volikogu kontrolliva keskfraktsiooni liikmetele üldsegi korda.

«Kui taksojuht soovib keset tööpäeva einestada või kas või tualetti minna, siis edaspidi tuleb tal oma masinalt plafoon ja ilmselt ka muud taksole iseloomulikud tunnused maha võtta, sest muidu ta peatuda ei tohigi,» tõdes Pakosta.

Tema hinnangul on tülgastav, et võimud on väärikat ja riskirohket taksojuhiametit pidavad inimesed pannud olukorda, kus nad on sunnitud oma ametit varjama. «Pole kahtlustki, et taksomaffia tuleb välja juurida, kuid korrektsete taksojuhtide kannatused on selleks liiga ränk hind,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles