Keskerakond andis Juske kohtusse

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Juske.
Jaak Juske. Foto: Liis Treimann.

Keskerakond esitas täna Jaak Juske vastu hagiavalduse, milles nõutakse tema poolt avaldatud laimu ja valesüüdistuste ümberlükkamist ning valeandmete levitamise lõpetamist.

«Sotside Tallinna piirkonna juht Jaak Juske ei jätnud oma järjekindla valetamisega
Keskerakonnale muud võimalust, kui kohtuvõimu poole pöörduda,» lausus Keskerakonna peasekretär Priit Toobal.

«Tegelikkuses on Juske Keskerakonna kohta laimu levitanud juba aastaid, kuid seni oleme tema sisutühje avaldusi lihtsalt ignoreerinud. Juske räige valetamine uudistesaates «Reporter» oli aga viimaseks piisaks karikasse – igal asjal on piir,» selgitas Toobal.

«Hoolimata Keskerakonna poolt 11. märtsil väljasaadetud pressiavaldusest pole Jaak Juske seniajani eemaldanud oma blogist mitmeid valeväiteid Keskerakonna kohta ega pidanud vajalikuks erakonna ees vabandada. Näiteks väidab ta oma blogis ilma igasuguse faktilise tõenduseta, et «linnavõim on asunud tegema valimiskampaaniat maksumaksja raha eest» ning et «nagu näitavad viimasel ajal esitatud süüdistused, on suur hulk Keskerakonna raha saadud ebaseaduslikul teel»,» lõpetas Toobal.

Sotsiaaldemokraadid kutsusid Keskerakonda üles lõpetama isiklikud rünnakud Tallinna opositsioonipoliitikute vastu ja debateerima valimiste eel tallinlaste jaoks
olulistel teemadel.

Tallinna sotsiaaldemokraatide esimees Jaak Juske avaldas lootust, et Keskerakond lõpetab opositsioonipoliitikute suukorvistamise katsed ja võtab täna tema vastu esitatud kohtuhagi tagasi.

«Tallinlasi ei huvita poliitikute omavaheline musta pesu pesemine. Inimesed tahavad täna teada, mida teevad erakonnad nende toimetuleku tagamiseks, tööpuuduse vähendamiseks ja ausa linnavalitsemise tagamiseks. 15 000 töötut tähendab Tallinna jaoks tõsiseid sotsiaalseid pingeid ja enneolematut finantskriisi,» märkis Juske.

«Sotsiaaldemokraadid on pealinna opositsiooniparteina teinud oma tööd ja pööranud järjekindlalt avalikkuse tähelepanu linnavõimu möödalaskmistele. Kui poliitikud hakkaksid üksteist iga avalduse pärast kohtusse kaebama, ei julgeks enam varsti mitte keegi midagi öelda. Just Keskerakond on aga tundnud viimasel ajal muret sõnavabaduse pärast Eestis,» ütles Juske.

Sotsiaaldemokaatide hinnangul on kahetsusväärne, et Keskerakond ei ole andnud selgitusi esitatud tõsiste korruptsioonisüüdistuste kohta, vaid on asunud ründama kõiki, kes sel teemal sõna julgevad võtta.

«Olen tundunud muret Tallinna linna maine pärast ja rääkinud asjadest nii, nagu nad on. Loodan, et mul on põhiseaduslik õigus sõna- ja arvamusvabadusele. Mul ei ole põhjust Keskerakonna ees vabandada,» ütles Jaak Juske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles