Lipstok: devalveerimisest ei võida Eestis keegi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga president Andres Lipstok riigikogu ees.
Eesti Panga president Andres Lipstok riigikogu ees. Foto: Toomas Huik

Eesti Panga president Andres Lipstoki hinnangul ei võida Eestis krooni devalveerimisest keegi, mistõttu on sellega spekuleerimine vastutustundetu.

«Sellest rääkida lihtsalt ilma mingi analüüsita /.../ on vastutustundetu,» rääkis Lipstok täna riigikogu ees arupärimistele vastates, lisades, et see teema ei ole isegi laua peal, vahendas ERR Uudised.

Lipstok vastas ka küsimustele eurotsooni liikumise kohta ning märkis, et euro eelis on eelkõige sellega kaasnev usaldusväärsus.

«Kroon on hea raha, kroon on tugev raha, kroon ringleb Eesti riigis, aga kroon on haavatav igasuguste spekulatsioonide, igasuguste rünnakute pealt. Euro on suur raha ja eurotsoon on vaata et üks võimsamaid rahatsoone praegu üldse,» sõnas keskpanga president.

Eurotsoonis kehtivad kindlad reeglid, mida iga liige peab täitma, tuletas Lipstok meelde. See on aga tema sõnul kas või investori jaoks väga kindel märk, et riikides, kus eurotsooni reegleid täidetakse, mängitakse n-ö. sama mängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles