Vaher: Tallinn rikub häbematult valimisseadust

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher.
Ken-Marti Vaher. Foto: Peeter Langovits

Ühe valimisringkonna loomisega rikub Tallinna linn häbematult valimisseadust, mille järgi tuleb Tallinnas viia valimised läbi kaheksas ringkonnas tänaste linnaosade piirides, leiab riigikogu õiguskomisjoni esimees Ken-Marti Vaher.

Lisaks ei peeta millekski riigikohtu otsust 2005. aastast, mille järgi ei saa valimisreegleid muuta valimisaastal ühe poliitilise jõu kasuks, toonitas Vaher oma blogis.

«Tallinlastelt võetakse vaid loetud kuud enne valimisi võimalus hääletada meelepärast kandidaati oma linnaosas ja see on suur muudatus valimisreeglites. Kaotatakse ära ka tänases valimisseaduses sätestatud oluline kaitse ja esindatus väiksematele linnaosadele nagu Pirita, Kristiine, Nõmme. Ja just seda Savisaarele vaja ongi, sest enamus põlistallinlasi ütlevad ju keskpartei poliitikale «ei»,» kirjutas Vaher.

«Keskpartei skeemipunujad saavad nüüd aga veelgi jõulisemalt panustada koduomanike maksuraha eest tehtavale massiivsele propagandale, millega hullutatakse muukeelseid tallinlasi ja kutsutakse neid sügisel üle Tallinna kokku hääletama «za savisaara». Nende trikkidega loodetakse üle rullida väiksematest linnaosadest ja tagada uuesti enamus volikogus,» leidis Vaher. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles