Laanet: Reformierakond ei tule Kuressaare juhtimisega toime

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare linna kodulehekülg..
Kuressaare linna kodulehekülg.. Foto: .

«Tänased Kuressaare linna juhid on kapseldunud raekoja paksude müüride taha, selmet minna linnarahva ette ja koos lahendusi otsida,» lausus endine siseminister Kalle Laanet.

Keskerakonna Saaremaa piirkond võttis eile toimunud juhatuse koosolekul vastu poliitilise avalduse, millega kutsutakse üles Kuressaare linnajuhte koostööle kõigi osapooltega, et keerulisest majandussituatsioonist võimalikult väikeste kaotustega
välja tulla, vahendas erakonna pressiesindaja.

«Reformierakondliku linnavalitsuse poolt kiirkorras vastu võetud otsused mõjutavad kõigi Kuressaare elanike elu ja seetõttu tuleks need kohalike inimestega eelnevalt läbi arutada. Negatiivse lisaeelarvega vähendati linna hallatavate asutuste töötajate palku koguni 18 protsenti ja lisaks otsustati kinni panna Kuressaare põhikool, mis toob kaasa valusaid tagajärgi tuhandetele Kuressaare elanikele,» teatas Keskerakonna Saaremaa piirkonna esimees ja riigikogu liige Kalle Laanet.

Keskerakond mõistab, et majanduskriisi ajal tuleb raskeid otsuseid langetada, kuid ülioluline on põhjalik arutelu inimestega, keda need otsused puudutavad.

«Kuressaare valitsusel puudub tahe kriisikommunikatsiooniks. Ometigi on linnal olemas mitmed väljundid linnarahvaga suhtlemiseks, mille eest käiakse kuus välja kümneid tuhandeid kohaliku maksumaksja raha. Täna on Kuressaare linna juhtimisel suhtlemine linnarahvaga tegemata. Lõplikest otsustest vaid informeerimine tekitab paanikat ja niigi keerulises olukorras ebastabiilsust,» lõpetas Laanet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles