Ansip: näljapajukile ei jää keegi

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Stanislav Moshkov / Den za Dnjom

Peaminister Andrus Ansipi sõnul ei too ESMi ratifitseerimine Eestisse näljahäda, kuigi lepingut ratifitseerides kitseneb riigikohtu hinnangul riigikogu võimalus teha edaspidi riigielu korraldamisel muid kulunõudvaid valikuid.

«Kui eraisik otsustab maja ära kindlustada, siis võib ju ka öelda, et muud võimalused vähenesid, sest kindlustusmakseks tuleb teatud summast loobuda. Kuid see ei tähenda, et kindlustamine oli ebamõistlik,» sõnas peaminister. «Praegusel juhul on tegemist finantsinvesteeringuga. Näljapajukile ei jää keegi.»

Ansip lisas, et riigikohtu otsus näitab, et Eesti huvid on kõige paremini kaitstud läbi koostöö Euroopa Liidu tasandil.

«Meie suveräänsus on kaitstud läbi koostöö ja mitte isoleerumise ning see on kohtulahendi kõige olulisem sisu,» väitis Ansip.

Ansipi sõnul on riigikohus andnud suuniseid ka tulevikuks ja kui ees seisab ulatuslikum pädevuste loovutamine Euroopa Liidule, siis tuleks pöörduda rahva poole, et muuta või täiendada põhiseadust.

«Sellega saab ainult nõus olla, kui tõepoolest niisugune küsimus meie ees seisab, siis tuleb rahva käest nõu küsida,» sõnas Ansip. «Minu jaoks oli lahend ootuspärane.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles