Kodanikuhariduse SA sai Reformierakonnalt mullu 110 000 eurot

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula / Postimees

Reformierakondlaste juhitud Kodanikuhariduse Sihtasutus sai eelmisel aastal Reformierakonnalt tegevuskuludeks ligi 110 000 eurot.

Majandusaasta aruandest selgub, et sihtasutuse mullustest tuludest moodustasid 119 560 eurot annetused ja toetused. Sellest 109 561 eurot laekus tegevuskuludeks Reformierakonnalt ja 9999 eurot seminari korraldamise toetuseks Belgias asuvalt Euroopa Liberaaldemokraatlikult Reformiparteilt. Annetustele ja toetustele lisandus tuludena veel 16 eurot, mis saadi raamatute müügist.

Kulusid oli sihtasutusel eelmisel aastal 121 843 eurot, millest enamik ehk 109 634 eurot olid tööjõu- ja 11 950 tegevuskulud. Aruande kohaselt töötas sihtasutuses täistööajaga kolm inimest.

Aastavahetuse seisuga oli sihtasutusel 1551 euro eest käibevara ja 5011 euro eest lühiajaliste kohustustena maksuvõlgasid. Siiski märgitakse dokumendis, et tegu oli võlgnevusega detsembris deklareeritud maksudest, mis tasuti tähtaegselt selle aasta alguses.

Kodanikuhariduse Sihtasutuse eesmärk on aruande kohaselt toetada projekte, mis on seotud liberaalse mõtteviisi, regionaalpoliitika ja majanduse arendamise, kodanike poliitilise harituse tõstmise, rahvusvaheliste suhete arendamise ja Eesti integratsiooniga Euroopa struktuuridesse. Sihtasutuse tegevus toimub Liberalismi Akadeemia egiidi all.

Sihtasutuse juhatuse liige on erakonna peakontoris töötav reformierakondlane Remo Tiigirand ja tegevjuht endine riigikogu liige, samasse erakonda kuuluv Rain Rosimannus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles