2 miljonit advokatuuri raha tõsteti ühelt realt teisele

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Justiitsministeerium tõstis lisaeelarvet tehes 2 miljoni krooni jagu advokatuurile mõeldud raha ühelt realt teisele.


Ministeeriumi pressiesindaja Diana Kõmmuse sõnul tulenes see eelarve koostamise tehnilistest aspektidest, ei millestki keerulisemast.

Riigieelarves eraldatakse Eesti Advokatuurile raha kahelt erinevalt realt, esiteks riigi õigusabi korraldamise kuludeks ning teiseks riigi tasustatavat õigusabi andvatele advokaatidele määratavateks tasudeks.

Nüüd tõstetigi advokaatide tasudeks mõeldud raha ümber korraldamise reale.

«Vastavalt käesoleva aasta alguses Eesti Advokatuuriga sõlmitud lepingule tõstetakse nüüd lisaeelarvega 2 miljonit krooni riigi tasutava õigusabi vahenditest üle avalik-õiguslike ülesannete täitmiseks mõeldud vahenditesse selleks, et advokatuuril oleks võimalik ette valmistada 2010. aasta alguses jõustuvat uut riigiõigusabi korralduse süsteemi,» põhjendas Kõmmus.

Ta lisas, et advokatuurile kokkuvõttes raha juurde ei anta, vaid sellele minevaid kogueraldisi kärbitakse 7 protsenti.

Advokatuurile avalik-õiguslike ülesannete täitmiseks oli detsembris heaks kiidetud eelarves nähtud 830 500 krooni, seega kasvas see summa lisaeelarvega 241 protsenti.

Riigi tasutavaks õigusabiks määrati detsembris 47 917 000 krooni, millest kärbiti nüüd 5 412 325 krooni ehk 11,3 protsenti.

Kokku vähendati justiitsministeeriumi eraldisi 4 663 130 krooni võrra ehk 6,79 protsenti.

Täpsemalt saab riigi õigusabi kohta lugeda vastavast seadusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles