Samost: valijad võiks ka ise poliitikutega suhelda

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valijad 2005. aasta kohalikel valimistel Pirital valimisjaoskonnas nr 116.
Valijad 2005. aasta kohalikel valimistel Pirital valimisjaoskonnas nr 116. Foto: Raigo Pajula.

Ajakirjanik Anvar Samosti sõnul võiks valijad ka ise valimiste vahelisel ajal poliitikutega ühendust võtta ning üritada nii poliitikat mõjutada.


«Kas valijad on valimiste vahelisel ajal teinud pingutusi, et poliitilises protsessis mõju omada?» küsis Samost ja pakkus, et 99,9 protsendil juhtudest on vastus eitav.

Samosti sõnul on poliitikud, kellega ta on vestelnud, tihtipeale öelnud, et ei saa valijatelt ühtegi kirja nädalas ega isegi kuus.

Samuti näitas Samost näpuga poliitikute poole, kes üritavad vaid enne valimisi inimestele regulaarselt võimalikult roosat tulevikupilti maalida, kuid valimiste vahelisel ajal unustavad oma elektoraadi.

Tema väitel tähendab «kohtumine valijaga» praegu avalikkuse jaoks ikkagi sõpradega restoranis käimist ning kui ka valijatega kohtutakse, siis on tegu turundusüritusega, kus hoolitsetakse, et ei peaks rahvaga tegelikult poliitikast rääkima.

See kõik tingib Samosti sõnul erakondade muutumise nn poliitbroilerite kasvukeskkonnaks.

Ühe lahendusena kutsus Samost valijaid ise erakondadega liituma, et näiteks kas või «broilerivabrikut» seespoolt lammutada.

«Paljud erakonnad vääriksid seda õõnestamist väga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles