Ojuland: sotside ja kristlaste poliitika süvendab kriisi

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland Slovakkias.
Kristiina Ojuland Slovakkias. Foto: Reformierakond

Reformierakondlasest riigikogu aseesimehe Kristiina Ojulandi väitel kipuvad Euroopa sotsid ja kristlikud demokraadid süvendama oma laristamiskommete tõttu üleilmset majanduskriisi.


«Täna on Euroopas jäme ots sotsialistide ja kristlike demokraatide käes, kes on liigsete riiklike kulutuste ja vastutustundetu finantspoliitika tõttu ainult süvendanud ülemaailmset majanduskriisi,» rääkis Ojuland.

«Maailm on aegade jooksul üle elanud mitmeid majanduskriise ning ajalugu on vääramatult näidanud, et liberaalne majandusmudel, kus otsustab vaba turg, mitte riik, on ainuõige,» ütles Ojuland Slovakkia liberaalse partei Vaba Foorum presidendikandidaadi, endise Slovaki Vabariigi parlamendi aseesimehe Zuzana Martinakova valimisüritusel.

«Ka slovaki liberaalid usuvad, et õigus on Milton Friedmanil ja Friedrich von Hayekil, mitte Karl Marxi mõttelaadi järgijatel. Vajame ettenägelikku poliitikat, kus vastutus lasub nii riigil kui üksikisikul,» lisas Ojuland.

Euroopa liberaalide, demokraatide ja reformipartei (ELDR) asepresident Ojuland viibis nädalavahetusel Slovakkias, kus kutsus Slovakkia valijad üles andma Euroopa parlamendi valimistel oma hääl liberaalide poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles