Narvas algas kaitsejõudude paraad

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariigi aastapäeva paraad Narvas.
Vabariigi aastapäeva paraad Narvas. Foto: Raigo Pajula

Täna kell 11 algas Narva keskväljakul ehk Peetri platsil vabariigi aastapäeva auks peetav kaitseväe paraad, mida juhatab kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots. 


Laaneots andis president Toomas Hendrik Ilvesele ettekande olukorrast, millele järgnes paraadi ülevaatus ja üksuste tervitamine.

Seejärel pidas Laaneots kõne, kus rõhutas NATOga koostöö tegemise tähtsust. Tema sõnul on NATO-l Eesti kaitsmise plaan olemas. Samas mainis ta, et Eesti peab ka ise olema usaldusväärne partner ja et rahapaigutamine kaitsevõimesse ei ole kulutamine, vaid investeering julgeolekusse.

Kõnele järgnes palvus ja kell 11.25 algas paraadmarss.

Geneva kultuurikeskuse juures demonstreeritakse pärast marssi lahingutehnikat.

Paraadväljakule Peetri platsil oli üles rivistatud 755 kaitseväelast, kaitseliitlast ja piirivalvurit. Paraadil osaleb üle 1200 kaitseväelase.

Paraadil osalevad Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste Kõrgema Sõjakooli, staabi- ja sidepataljoni, vahipataljoni, Kuperjanovi jalaväepataljoni, Viru jalaväepataljoni, mereväe, piirivalveameti, Kaitseliidu, Scoutspataljoni, õhutõrjepataljoni ja suurtükipataljoni üksused ning kaitseväe ja piirivalve orkestrid. Õhuvägi ja kaitseväe Võru lahingukool on esindatud liputoimkondadega .

Scoutspataljoni jalaväekompanii osaleb paraadil 16 PASI-soomukil. Suurtükipataljon näitab 122-mm haubitsate patareid ja 155-mm haubitsate patareid. Õhutõrjepataljon on paraadil esindatud 23-mm õhutõrjekahurite patareiga ja õhutõrjeraketikompleksi MISTRAL patareiga. Viru jalaväepataljon osaleb paraadil lisaks jalaväekompaniile tankitõrjeraketisüsteemidega MAPATS ja MILAN.

Kuperjanovi jalaväepataljonist on paraadil lisaks jalaväekompaniile 120-mm miinipildujate patarei. Kaitseliit on esindatud lisaks jalaväeüksusele veel 81-mm miinipildujate patareiga.

Pärast paraadi kuni kella 14 on kaitseväe relvastus ja tehnika välja pandud kõigile huvilistele vaatamiseks Narvas Geneva kultuurikeskuse esisel parkimisplatsil.

Paraadi rivistas Kirde kaitseringkonna ülem kolonelleitnant Martin Herem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles