Narva kooliõpilane: Eesti on meie kõigi kodu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lipuheiskamine Narva Hermanni kindluse hoovis.
Lipuheiskamine Narva Hermanni kindluse hoovis. Foto: Raigo Pajula
Narvas Hermanni kindluses riigilipu heiskamisel kõne pidanud kooliõpilase Regina Śeferi sõnul ei muuda isegi tülitsemised tõsiasja, et Eesti on meie kõigi riik ja kodu.

Lugupeetud narvalased ja meie külalised!

Meil - Narva elanikel - on väga hea meel, et tänasel päikesetõusul on siia kogunenud nii palju rahvast. Selleks on ka väga väärikas põhjus, sest Eesti jaoks on eriline päev - meie iseseisvuspäev.

See on päev, mis muutis Eestit, mis muutis Eestimaa Eesti Vabariigiks. Päev, mis oli meie vanemate ja vanavanemate mälestustes mitmeid aastakümneid, mida meie saame praegu tähistada ja mis jääb Eesti ellu igaveseks.

See on päev, mida oodatakse hingepidamisega. Päev, mida tähistatakse eriliselt. Sel päeval peaks iga Eesti inimene tundma, kes ta on ja kelleks peab ka jääma; mis on tema riik ja kuidas seda riiki hoida.

Eesti on meie kõigi riik, kes me siin elame. Mina olen sündinud Eestis ja Eesti on mulle sünnimaa. Paljudele minu kaasmaalastele, kes on sündinud mujal, kuid elavad Eestis, on Eesti nüüd kodumaa. Me võime arvata mitmetest asjadest erinevalt, me võime omavahel ka vaielda ja isegi tülitseda, kuid ometi on Eesti meie kõigi riik, meie kõigi kodu.

Täna on väga eriline päev Narva jaoks. Eesti kaitseväe paraad toimub just meie Peetri platsil ja ka Eesti Vabariigi Presidendi iseseisvuspäeva vastuvõtt on jõudnud Ida-Virumaale. Narval on suur au näha selliseid külalisi ja olla tähelepanu keskpunktis.

Täna on Narva valmis näitama, milline ta on. Jah, just TEMA, sest Narva pole lihtsalt linn - see oleme meie kõik oma hinge ja saatusega, oma murede ja rõõmudega. Oma enda inimestega.

Iga narvalane tunneb täna au ja rõõmu. Kindlasti jääb see päev kõigi siin viibivate inimese mällu kauaks ajaks.

Oleme tänulikud sellise ilusa võimaluse eest, mis on sel aastal antud meile. Võimaluse eest ülejäänud Eestile Narvat näidata, võimaluse eest toredaid külalisi võõrustada.

Täname teid ja kutsume teid meie hubasesse kodusse. Tere tulemast Narva!


Narva Kesklinna Gümnaasiumi 11.a klassi õpilane Regina Śefer võitis Narva linnavalitsuse korraldatud kõnevõistluse, mille auhind oli esinemine 24. veebruari hommikusel lipuheiskamisel Narva Hermanni kindluses. Regina Śeferi juhendaja on õpetaja Jelena Jakovleva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles