Ansip: Eesti toetab Barroso jätkamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso ja proua Evelin Ilves riiklike teenetemärkide üleandmisel.
Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso ja proua Evelin Ilves riiklike teenetemärkide üleandmisel. Foto: Raigo Pajula

Peaminister Andrus Ansip tunnustas Jose Manuel Barroso tegevust Euroopa Komisjoni presidendina ning teatas, et Eesti toetab Barroso jätkamist.

Peaminister Andrus Ansipi ja Euroopa Komisjoni presidendi Jose Manuel Barroso esmaspäevasel kohtumisel oli keskseks teemaks majanduslik olukord nii Eestis, Euroopa Liidus kui ka kogu maailmas ning samuti energiajulgeolek.

Ansip tunnustas kohtumise järel pressikonverentsil Euroopa Komisjoni tegevust ning samuti Barroso tegevust presidendina, sõnades, et esimene on juhtinud väga hästi Euroopa Liitu ning teine samaväärselt Euroopa Komisjoni.

Ansip kinnitas, et Eesti toetab Barroso jätkamist Euroopa Komisjoni presidendina ka järgmisel valimisperioodil.

Barroso, kellele president Toomas Hendrik Ilves vahetult enne kohtumist andis üle Maarjamaa Risti I klassi teenetemärgi, ütles, et ta võttis aumärgi vastu Euroopa Komisjoni nimel tunnustusena komisjoni tegevusele.

Barroso sõnas, et toetab joont, mida Eesti valitsus on hoidnud praeguses majanduslikus olukorras.

«Euroopa Komisjon toetab Eesti ranget eelarvepoliitikat ning samme majandusstabiilsuse kindlustamiseks,» sõnas president, märkides, et range eelarvepoliitka loob eelduse eurotsooniga liitumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles