Reinsalu soovitab erakondade usalduse taastamiseks töörühma

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Urmas Reinsalu
Kaitseminister Urmas Reinsalu Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Kaitseminister ja IRLi esimees Urmas Reinsalu pakkus välja, et erakondade usalduse taastamiseks võiksid parlamendierakonnad moodustada töörühma, mis pakuks kiiresti välja laiemaks aruteluks lahendusi.

Reinsalu nentis valitsuse pressikonverentsil, et probleem erakondliku demokraatia usaldusega on olemas ja parlamendierakonnad peaksid leidma ise lahendusi, kuidas seda usaldust taastada.

«Minu soovitus võiks olla, et parlamendiparteid on võimelised moodustama ühe töörühma, kes on sellise autoriteediga, et on võimeline tegutsema erapooletult ja objektiivselt ja sel on ka avalikkuse usaldus. See võiks välja töötada alternatiivid ja pakkuda need aruteluks. Aga teha tuleb seda venitusteta, mitte et me moodustame komisjoni, et seda asja maha tappa pika aja jooksul,» sõnas Reinsalu.

Välisminister Urmas Paet (Reformierakond) arvas samas, et ei tasu hakata leiutama jalgratast, vaid vaadata aastakümneid toiminud parlamentaarsete demokraatiate kogemusele.

Haridusminister Jaak Aaviksoo lisas omalt poolt, et erakondade rahastamise probleemi suhtes tuleb olla nõudlik. «Aga ei ole kõige mõistlikum sattuda liialdustesse ja kujutada ette, et need sajad või tuhanded inimesed, kes on erakondadele annetanud, kaasa arvatud mina, et kõik see raha on kuritegelikku või hämarat päritolu või sel pole üldse seost isikuga, kes selle annetuse teinud. Võime olla kindlad, et oluline enamus on teinud seda oma isiklikest säästudest või võimalustest lähtudes. Kõike kahtluse alla seada pole mõistlik,» arvas Aaviksoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles