TTÜ: õpperahade kärbe meid jalust ei löö

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Sürje
Peep Sürje Foto: Peeter Langovits

Tallinna Tehnikaülikooli rektori Peep Sürje sõnul ei pea õppasutus riikliku koolitustellimuse (RKT) rahade vähenemise tõttu riigieelarveliste õppekohtade arvu vähendama.


«Õpperahade 3-protsendiline kärbe meid jalust ei löö, kuna koolitustellimise osakaal moodustab tehnikaülikooli eelarvest ca 25 protsenti,» ütles ta Postimees.ee'le.

«Samas oleme rasketeks aegadeks valmistunud juba eelmise aasta detsembrist, kui meie nõukogu kinnitas meetmed halvenenud majanduskeskkonna mõju vähendamiseks ülikoolis.»

Riigieelarveliste kohtade arvu ei plaani ülikool Sürje sõnul esialgu vähendada ja kinnitatud õppemaksu pole tema sõnul ka kindlasti poole õppeaasta pealt ei tõsteta.

«Samas astume samme elukestva õppe hoogustamiseks ja erinevatel põhjustel õppetöö katkestanute ülikooli tagasitoomiseks.»

Riiklik koolitustellimus väheneb lisaeelarve kohaselt kogu riigis ligi 37 miljonit krooni ehk 3 protsenti bakalaureuse- ja magistriõppe baasmaksumusest.

Tartu Ülikooli rektor Alar Karis on öelnud Postimees.ee'le, et RKT mahu vähendamine raskendab ülikoolide olukorda.

Samas märkis ta, et ka tema ülikoolis see riiklike kohtade arvu vähenemist kaasa ei too.

Kui üle-eelmise nädala kolmapäeva õhtusel valitsuse kabinetiistungil vaieldi Postimees.ee andmetel esialgne seitsmeprotsendiline RKT kärbe nulli tagasi, siis järgmise päeva hommikul otsustati riikliku koolitustellimuse rahadest erinevate 37 miljonit siiski maha võtta. See oli Postimees.ee andmetel osa IRLi panusest selleks, et katta kolmapäeva õhtul eelarvesse jäänud 270-miljoniline miinus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles