Kaitseminister Reinsalu andis ametivande

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu andis riigikogu ees ametivande, asudes kaitseministri kohale.
Urmas Reinsalu andis riigikogu ees ametivande, asudes kaitseministri kohale. Foto: Liis Treimann

Uus kaitseminister Urmas Reinsalu (IRL) andis riigikogus ametivande ja andis sellele oma allkirja.

«Asudes täitma Vabariigi Valitsuse liikme kohustusi, olen teadlik, et kannan selles ametis vastutust Eesti Vabariigi ja oma südametunnistuse ees. Tõotan pühalikult jääda ustavaks Eesti Vabariigi põhiseaduslikule korrale ning pühendada oma jõu Eesti rahva heaolu ja tuleviku kindlustamisel,» kinnitas ta.

President Toomas Hendrik Ilves nimetas peaminister Andrus Ansipi ettepanekul uueks kaitseministriks Urmas Reinsalu. Seaduse kohaselt saab minister alustada oma tööülesannete täitmist pärast riigikogu ees ametivande andmist.

Kaitseminister Mart Laar lahkus kaitseministri ametist tervislikel põhjustel. Tema lahkumisavalduse esitas peaminister Ansip president Ilvesele möödunud reedel.

Reinsalu asemel tuli riigikokku Mart Nutt, kes andis samuti täna oma ametivande. Riigikogu täissaal tervitas uut liiget aplausiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles