Ansip: euro annab efekti, kui Baltikum liitub korraga

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu välisminister kohtumas peaminister Andrus Ansipiga.
Leedu välisminister kohtumas peaminister Andrus Ansipiga. Foto: Valitsuse pressibüroo

Peaminister Andrus Ansip avaldas veendumust, et euro positiivne mõju majandusele saab olema suurem kui sellega liituvad kõik Balti riigid.

Ansip ja Eestis visiidil olev Leedu välisminister Vygaudas Ušackas rääkisid tänasel  kohtumisel olukorrast maailma majanduses, energeetikast ja eurole üleminemise  plaanist, vahendas valitsuse pressiesindaja.

«Tõelise majandusliku efekti saavutame juhul kui me liitume euroga kolmekesi,» ütles peaminister Ansip ning kinnitas, et Eesti kavatseb teha jõulisi samme selleks, et euro kasutuselevõtt oleks võimalik 2011. aasta  alguses. Peaministri sõnul ootavad välisinvestorid kindlustunnet ning seda saab  pakkuda eurole üleminek.

«Siis on nad valmis ka meie riiki rohkem investeerima,» ütles peaminister.

Lähemalt käsitleti kohtumisel ka energeetikaga seotud  küsimusi: riikide vahelist
võrguühenduste loomist, elektrienergia eksporti ja importi, Leedu uute reaktoritega tuumajaama rajamise seisu ja vajadust luua 2013. aastaks Balti- ja Põhjamaade ühine elektriturg.

Peaministri sõnul tuleb kiiresti edasi minna möödunud aasta 21. novembril Tartus Balti peaministrite poolt kokkulepituga, et jõuda Põhjala-Balti ühise energiaturu loomiseni aastaks 2013.

Samuti räägiti kohtumisel majandusolukorrast Eestis ja Leedus ning laiemalt maailmas. Peaminister ütles, et Eesti valitsus annab homme riigikogule üle negatiivse lisaeelarve, mille mahuks on 8 miljardit krooni.

Leedu välisminister Vygaudas Ušackas on ühepäevasel visiidil Eestis, kus ta kohtus riigikogu esimees Ene Ergma, välisminister Urmas Paeti ja peaminister Andrus  Ansipiga. Välisminister lahkub Eestist täna õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles