Taliga: Eesti kriisi süvendanud vigu peab analüüsima

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ametiühingute keskliidu (EAKL) esimees Harri Taliga.
Eesti ametiühingute keskliidu (EAKL) esimees Harri Taliga. Foto: Peeter Langovits

Kuigi Eesti ühishuvi ja koostöö deklaratsioon kutsub esimese punktina üles mitte tegelema praeguse kriisi süüdlaste otsimisega, ei pääse me ametiühingute keskliidu juhi Harri Taliga sõnul tehtud vigade analüüsist.


«Kui deklaratsioon kutsub üles mitte otsima süüdlasi, siis see siiski ei saa tähendada, et me ei analüüsi vigu, mis on põhjustanud Eestis selle, et täna on kriis meie jaoks väga-väga valus ja sellest välja tulemine ei saa olema sugugi lihtne,» rääkis Taliga deklaratsiooni esitlusel.

Kommenteerides deklaratsiooni, märkis Taliga, et Eestis on puudus kodanikuühiskonna kaasamisest otsuste tegemistesse, mistõttu väärib Eesti Koostöö Kogu algatus kiidusõnu.

«Me oleme viimastel nädalatel kuulnud poliitikute suust sõna «solidaarsus», mida enamik neist ei ole kunagi varem kasutanud, vähemalt avalikkuse ees,» rääkis Taliga. «See on küsimus sellest, kuidas me sellest asjast välja tuleme.»

Tema sõnul ei ole kodanikuühiskond solidaarsuseta võimalik, mistõttu tuleb küsida, kuidas saaks meie ühiskond muutuda solidaarsemaks.

Täna avalikustatud Eesti ühishuvi ja koostöö deklaratsioon pakub seitse punkti praegusest majanduskriisist väljumiseks, soovitades muuhulgas edendada eestimaist ja loobuda süüdlaste otsimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles