Mühls tooks kõik huvilised kriisiga võitlema

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Koostöö Kogu juhatuse esimehe Peep Mühlsi sõnul ei piisa ainult valitsuse ja riigikogu pingutustest majanduskriisi vastu võitlemisel, vaid rasketes küsimustes peaksid kaasa saama rääkida kõik huvitatud osalised.


«Majanduskriis ongi tegelikult ka usalduskriis. Me oleme üsna veendunud, et neid samme, mida on hakanud valitsuskoalitsioon ja riigikogu juba tegema, need on sammud usalduse taastamisel, aga nendest üksi ei piisa,» rääkis Mühls «Terevisioonis», vahendab ERR Uudised.

«Me oleme seisukohal, et need valikud, mida tuleb Eestil praegu teha, on ühiskonna valikud, ja selles peaksid kaasa rääkima kõik huvitatud osalised,» lisas ta ning märkis, et eeldused koostööks on täna kõrgemad kui millalgi varem.

Täna avaldatava ühishuvi ja koostöö deklaratsioon märgib ära muuhulgas haldusreformi läbiviimise, eurole ülemineku ja arengusuundade väljatöötamise vajaduse.

«Deklaratsiooni mõte on selles, et jätame hetkeks erimeelsused kõrvale - nad ei kao mitte kuskile põhimõtteliselt - aga keskendume nendele asjadele, mis on põhilised, ehk Eesti riik ja demokraatia. Need on kaks fundamentaalset mõistet ja kui me suudame säilitada mõlemat, siis me saame edasi tülitseda ja kakelda, aga hetk ei ole praegu selleks õige,» rääkis deklaratsiooni üks autoreid, ajaloolane David Vseviov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles