Astok: interneti SA etteotsa on sattunud võimetu inimene

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek-Andres Kauts.
Marek-Andres Kauts. Foto: Priit Simson.

Reformierakondlane Hannes Astok selgitas, et Eesti Interneti Sihtasutuse ümber puhkenud skandaalis pole küsimus selles, kas SAd on üldse tarvis või mitte, vaid selles, et asutuse etteotsa on sattunud võimetu inimene.

«Eesti Interneti SA asutasid riik ja telekommunikatsioonifirmade liit eesmärgiga, et keegi haldaks domeenindust,» selgitas Astok Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Tüli algas sellest, et domeeniregistreerimise hind, mis võiks olla 6-8 eurot, on siin ligi kaks korda kõrgem,» rääkis ta.

«Eeskätt ettevõtjad pole rahul, kuidas SA juht Marek Kauts oma tööd teeb, ta on enne olnud Juhan Partsi poliitnõunik, vana nimega «juhe». Küsimus pole selles, et SAd vaja poleks, vaid probleem on selles, et selle etteotsa on sattunud võimetu inimene,» tõdes Astok.

«Kuidas on nii, et nõukogu esitab nõudmisi ja juhatus lihtsalt ei täida neid?» küsis ajakirjanik Priit Hõbemägi.

«Nõukogul on võimalik ju juhatuse liikmed päevapealt välja vahetada,» leidis ka ajakirjanik Ainar Ruussaar.

«Kuna ettevõtjad ennast sealt nõukogust taandasid, kuna seal pole võimalik midagi ära teha, siis praegu määrab juhatuse liikmeid vaid majandusminister,» selgitas Astok neile tegelikku olukorda sihtasutuses.

«Kas jamad toimuvad Partsi teadmisel või ignoreerimisel? Selge on, et asi haiseb jubedalt,» leidis Hõbemägi.

«Kui Ansip suutis oma seemnete jutuga närvi ajada kõik need internetikasutajad, kes võinuks muidu Reformierakonna poolt hääletada, aga nüüd ei tee seda, siis nüüd on asunud sama tegema IRL Partsi eestvedamisel,» tõdes Hõbemägi.

«See on suhteliselt valuline enesetapp,» nõustus ka Astok.

«Kas spetsialiste, kes nõu annaksid, et ärge nende inimestega pidevalt tüli norige, kes teie poolt hääletaksid, kelle abi te vajate, siis pole?» küsis Hõbemägi.

Andmekaitse inspektsioon (AKI) uurib, kuidas sai võimalikuks .ee domeenide omanike sisenemine Eesti Interneti SA (EIS) andmebaasi ning kas sihtasutuse turvasüsteemid on piisavad.

Seoses ajakirjanduses ilmunud infoga EISi tegevuse kohta peab MTÜ Eesti Interneti Kogukond vajalikuks EISi juhatuse esimehe Marek-Andres Kautsi viivitamatut tagasiastumist, kuna sihtasutus on oma domeeniomanikele antud kulupõhise majandamise lubadust raskelt rikkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles