Keskerakond kaotab muust rahvusest valijate seas toetust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna õhupallid.
Keskerakonna õhupallid. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Muust rahvusest valijate seas on populaarseim erakond jätkuvalt Keskerakond, kuigi nende toetus on veebruarist alates langemas, selgub BNSi tellitud TNS Emori uuringust.

Veebruaris toetas erakonda 83 protsenti muust rahvusest küsitletustest, märtsis 80 protsenti ja aprillis 76 protsenti.

Muu rahvuse seas on toetust kasvatanud Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) ja Reformierakond – esimene 12 protsendilt 14 protsendile ja teine kolmelt protsendilt viiele protsendile. Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) toetus selles küsitletute grupis on paari protsendi ümber.

Aprillis oli «ei oska öelda» vastanute osakaal 36 protsenti.

TNS Emori uuringueksperdi Aivar Voogi sõnul aprillis suuremate erakondade positsioon märtsiga võrreldes oluliselt ei muutunud. Kokku küsitles uuringufirma perioodil 28. märtsist 18. aprillini 813 valimisealist kodanikku.

Erakondade toetusprotsendid on näidatud nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega «ei oska öelda» vastanute protsent elimineeritakse. Antud andmete näitamise viis muudab erakondade toetusprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega. Seega antud andmete esitamine võimaldab näha erakondade võimalikku osakaalu riigikogus, kui valimised oleks toimunud uuringu küsitlusperioodil ja antud kandidaatide valikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles