Astok: sotside kasvutrend kestab veel mingi aja

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Astok Reformierakonna valimispeol Tartus.
Hannes Astok Reformierakonna valimispeol Tartus. Foto: Sille Annuk

Reformierakondlane Hannes Astok leidis, et Sotsiaaldemokraatliku Erakonna toetuse kasvutrend kestab veel mingi aja, kuid saavutab siis lae.

«Sotsid on tublid, neil on pailapseimago,» nentis Astok Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Nende ülesmägetrend kestab mingi ajani, saabutab ilmselt 30 protsendi juures mingi piiri,» pakkus ta.

«Tahaksin näha sotside nägu, kui nad võidavad näiteks Tallinnas valimised ja peavad hakkama tegema ebapopulaarseid otsuseid, nagu tasuta ühistranspordi tagasi tasuliseks keeramine, pensionilisa äravõtmine või muud taolist,» sõnas ajakirjanik Ainar Ruussaar.

«Edgar Savisaar on pannud ükskõik kellele, kes tema järel linna valitsema tuleb, suured rebaselõksud, kuhu sisse astumine on praktiliselt võimatu,» tõdes Ruussaar.

«Neid otsuseid ei hakatagi tagasi keerama ning küsimuseks kerkib, kust leida puuduolev lisaraha,» pakkus ajakirjanik Priit Hõbemägi.

Reedel avaldatud BNSi tellitud TNS Emori uuringu kohaselt on sotside toetus langenud aprillis 29 protsendile ehk märtsikuuga võrreldes ühe protsendipunkti võrra, Reformierakonna toetus on langenud kahe protsendipunkti võrra 27 protsendile.

Samast uuringust selgub, et Reformierakonna põlises kantsis Tartus, kust on pärit ka Hannes Astok, on esmakordselt aastate jooksul populaarseimaks erakonnaks tõusnud samuti Sotsiaaldemokraatlik Erakond, edestades esmakordselt Reformierakonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles