Valitsus lõi eelarvekärped lukku

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Lennart Rikk

Postimees.ee andmetel leidsid kolm võimuerakonda eile 8,08 miljardist kärpekroonist puudu jäänud 270 miljonit nii, et igaüks ohverdas oma vastutusalast ligikaudu 90 miljonit.


Praeguseks on lepe juba sündinud, täpsed numbrid ja värsked kärpekohad peaks selguma lähiajal.

Selleks, et 2009. aasta lisaeelarve koostamisega edasi minna, esitavad ministeeriumid rahandusministeeriumile oma valitsemisala eelarveprojektid homme kella 12ks, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Koos negatiivse lisaeelarvega peab valitsus heaks kiitma ligi kümmekond seonduvat õigusakti.

Eilne kokkulepe pidas vett

Postimees.ee andmetel leppisid koalitsioonierakonnad eile õhtul kokku, et riigieelarve kärpes eile leidmata jäänud 270 miljonit krooni üritatakse leida nii, et iga erakond kärbib enda ministeeriumide vastutusalast täiendavalt 90 miljonit.

Idee olevat algatanud kärpekõnelustel osalenud Reformierakonna riigikogu fraktsiooni esimees Keit Pentus ning seda oli aidanud kokkuleppeks vormida Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Mart Laar.

Terve eilse päeva väldanud tulised vaidlused päädisid õhtupimeduses kolme erakonna kokkuleppega 7,7-miljardilises kärpes, mis vähendab nii õpetajate kui ka politseinike palgaraha.

Siiski ei taganetud põhimõttest, et kogu kärbe peab olema 8,08 miljardit krooni ning eile kärpesse jäänud auku täna täidetigi.

Erinevalt eilsest ligi kaheksatunnisest koosistumisest läks täna kärpimine oluliselt rutem. Valitsuskabinet jätkas eelarvekärpe arutelu kell 10.25 ning teade kokkuleppest tuli vähem kui tunniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles