Anvelt: kapo aastaraamatut ei tohi tabloidiks muuta

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment kapo aastaraamatust 2012
Fragment kapo aastaraamatust 2012 Foto: Toomas Huik

Kaitsepolitsei aastaraamatut ei tohi tabloidiseerida ja seal ei tohi visata õhku kahtlusi, praegune kära Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti ümber on aga kasulik nii Reformierakonnale kui Keskerakonnale, ütles riigikogu liige Andres Anvelt (SDE).

Ta tõi ETV saates «Foorum» välja, et peaminister Andrus Ansip nimetas tänases infotunnis kaitsepolitsei aastaraamatut üheks aasta oodatuimaks perioodikaväljaandeks.

«Kas tabloidiseerime ära meie riigi ühe tõsisema organisatsiooni väljaanne, kelle eesmärk seaduse järgi on põhiseaduse kaitse? Teeme temast midagi Õhtulehe taolist, kes võib välja visata kahtluse, ja siis ütleme, et minge kohtusse, kui tahate,» küsis poliitik.

Anvelti hinnangul ongi huvitav, kuidas ühiskond nüüd reageerib sellele mitte väga demokraatlikule käitumisele, mis sarnaneb pigem mõnes naaberriigis toimuvale, ta lisas, et kuni tal pole tõendeid, et poliitikud on kaitsepolitseid suunanud, ei saa ta seda väita, küll aga väidab, et poliitikud olid aplad kapo väljatoodut ära kasutama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles