Kapo on valmis Kõlvarti-poolseks kohtuasjaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment kapo aastaraamatust.
Fragment kapo aastaraamatust. Foto: Toomas Huik

Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalvekomisjoni liige reformierakondlane Väino Linde ütles eile kommentaariks Tallinna keskerakondlasest abilinnapea Mihhail Kõlvarti mainimisele kaitsepolitsei aastaraamatus, et Kõlvart võib ju alati kapo kohtusse anda, kuid Linde ei soovitanud tal seda teha.

Kapo pressiesindaja kinnitas DzD.ee’le, et kaitsepolitsei on oma väiteid seadusega ettenähtud korras kaitsma.

Linde väidet, et kohtuliku uurimise käigus võib ilmneda veel rohkemgi fakte, ütles kapo pressiesindaja, et loomulikult ei ole aastaraamatus kirjas kõik neile teada olevad faktid. «Aastaraamatus on teatavaks tehtud just see informatsioon, mida pidasime vajalikuks ning mis ei kahjusta meie tulevast tööd.»

Kui Mihhail Kõlvart otsustab ikkagi kapo vastu kohtusse minna, poleks see pretsedent. Ainuüksi kaitsepolitsei aastaraamatus avaldatu põhjal on kapot kaks korda kohtusse kaevatud.

2008. aastal andis kapo kohtusse 2007. aasta aastaraamatus ilmunud pärast Risto Teinonen, kuid järgmisel aastal loobus ta kohtuvaidlusest.

2010. aasta lõpul andis kapo kohtusse Sulev Tammemäe, nõudes samuti aastaraamatus ilmunud info ümberlükkamist. Halduskohus ei rahuldanud tema hagi ning ringkonnakohus apellatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles