Vakra: ma ei ole valijaid alt vedanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonnast mullu kevadel välja astunud Rainer Vakra, Inara Luigas, Deniss Boroditš ja Lembit Kaljuvee.
Keskerakonnast mullu kevadel välja astunud Rainer Vakra, Inara Luigas, Deniss Boroditš ja Lembit Kaljuvee. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu liige, täna koos veel seitsme kaaslasega Keskerakonnast lahkumisest teatanud Rainer Vakra ütles, et pole valijaid alt vedanud, kuna inimesed valisid ennekõike teda mitte parteid.

«Me oleme veendunud, et omavaheline kaklus Keskerakonnas Eesti ühiskonda edasi ei vii,» põhjendas riigikogu liige Rainer Vakra, miks ta koos oma mõttekaaslastega otsustas Keskerakonnast lahkuda. Ta lisas, et Keskerakonna poliitika näeb ette, et oldaks vait. «Aga me oleme veendud et me ei saa vait olla, kuna inimesed ei ole meid valinud selleks, et me vait oleksime,» kinnitas ta. Vaikimine oleks Vakra sõnul oleks valijate petmine.

«Me ei usu, et tänase juhtimisstiili juures on võimalik oma mõtete, aadete eest seista. See ongi põhiline sisu, miks me otsustasime välja astuda,» rõhutas nüüd juba endine keskerakondlane.

Vakra sõnul ei pelga nad, et neid ootaks ees kunagi Keskerakonnast lahkunute saatus, kes küll lõid Arengupartei, aga pidid siiski poliitikast häbiväärselt lahkuma. «Ma olen veendunud, et meil on tugev meeskond, kes jääb,» kinnitas ta. Vakra sõnul on nad kokkuleppinud vaid ühes sammus, et pannakse seljad kokku ja seistakse ühtselt oma mõtete ja aadete eest. «Kindlasti on neid inimesi, kes näevad, et ainuke võimalus elus midagi korda saata, ei ole poliitika,» lisas ta.

Saadiku sõnul on uue partei loomine üks võimalik tee, kuid selle teokssaamise tõenäosust hindas ta tänasel päeval paari protsendi suuruseks.

«Ma olen veendunud selles, et kui meil endal on soovi ja tahet, siis te mitte ainult ei kuule, vaid me kohtume õigepea ja rõõmsamates tingimustes,» kinnitas Vakra ajakirjanikele ja lisas, et lahkujate eesmärk on kõikidel valimistel jätkata ühtse meeskonnana.

Vakra hinnangul ei ole ta Keskerakonnast lahkudes oma valijaid alt vedanud. «Ma usun, et nemad valisid mind kui Rainer vakrat, mitte Rainer Vakrat koos mentoriga,» sõnas ta. Ta lisas, et need kaks mandaati, mida Keskerakond Tallinnas Nõmmel ja Mustamäel sai, olid Jüri Ratase ja tema töö, mitte Keskerakonna võit.

Kuigi Jüri Ratas otsustas Keskerakonda edasi jääda, kinnitas Vakra, et ratas ei vedanud nii käitudes alt. «Ta on mu hea sõber ja on ka edaspidi. Aga see on igaühe enda otsus,» kinnitas saadik.

Ainsana Eesti parlamendi ajaloos parteipoolse mentori saanud saadiku sõnul kohtus ta kaks korda ka mentori Kalev Kalloga. «Me rääkisime kõigest, poliitkast, ka sellest, et tema seda mentorluse nalja õigeks ei pea,» sõnas Vakra. «Oleme ausalt, see oli naeruväärne. Mina ei valiks riigikogusse inimest, kellele hiljem määratakse mentor, siis ma küsiksin, et võib-olla olla peaks hoopis mentori valima,» rääkis saadik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles