Keskerakond soovib Eestis elavatele välismaalaste europarlamendi valimistel hääleõiguse anda

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlament
Europarlament Foto: AFP / Scanpix

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon algatas täna Euroopa Parlamendi valimise seaduse muutmise, mille eesmärk on anda hääletamisõigus välismaalasele Euroopa Parlamendi valimistel, kes elab Eestis pikaajalise elaniku elamisloa või alalise elamisõiguse alusel.

«Hääletamisõigust omavale välismaalasele laienevad sarnaselt Eesti kodanikust ja Euroopa liidu kodanikust hääletajaga järgmised tingimused: on valimispäevaks saanud 18-aastaseks, tema püsiv elukoht peab olema Eestis, see tähendab tema elukoha aadressiandmed on kantud Eesti rahvastikuregistrisse ning tema päritoluriigis ei ole temalt hääletamisõigust ära võetud,» ütles Keskerakonna fraktsiooni esimees Vilja Savisaar.

«Eelnõus sätestatakse sarnaselt kohaliku omavalitsuse volikogu valimise seadusega, et pikaajalise elaniku elamisloa või alalise elamisõiguse alusel Eestis elaval välismaalasel on hääletamisõigus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles