Toomla: IRLi langev reiting võib muutuda Reformierakonnale koormavaks

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher ja Urmas Reinsalu.
Ken-Marti Vaher ja Urmas Reinsalu. Foto: Andres Haabu

Politoloog Rein Toomla sõnul võib Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) langev reiting muutuda koormavaks ka Reformierakonnale, EMORi viimase uuringu järgi on riigikogu opositsiooniparteide toetus valitsusliidu omast kõrgem.

«Selle ühe partneri populaarsuse edasine langus võib endaga kaasa tuua ka kurjad tagajärjed Reformierakonna suhtes, seda pidevat langust ei ela üle ka kõige tugevam erakond, siis tuleb hakata kunagi mingisuguseid järeldisi tegema,» rääkis Toomla «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Tõnis Saartsi hinnangul on valitsuskoalitsiooni lagunemise üle praegu vara arutleda. «Seni kuni IRLi reiting on veel enam-vähem teatud piirides ja tal on teatud toetus valijaskonnas olemas ja IRL püsib ühtse erakonnana, on IRL ka valitsuskoalitsioonis edasi.»

Saartsi sõnul võib küsimus tõusta, kui IRLi reiting langeb nii madalale, et tema parlamenti pääs muutuks küsitavaks, praegu on IRL Reformierakonnale nõrk, kuid mugav valitsuspartner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles