SMS-laenu intress võib saada ülempiiri

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SMS-laen
SMS-laen Foto: Margus Ansu

Riigikogu õiguskomisjoni esimehe Ken-Marti Vaheri sõnul lisas komisjon täna laenukontorite eelnõusse ülempiiri eraisikute tarbimislaenude intressidele.


«Panime paika eraisikute tarbimislaenude intressidele ja sellega seonduvatele muudele kuludele ülempiiri, mis võib nüüdsest olla mitte enam kui kolm korda suurem Eesti Panga keskmisest tarbimislaenude intressimäärast. Tänasel hetkel tähendab see aastaintressi ülempiiri ca 60 protsendi juures,» raporteerib Vaher oma

blogis

.

Tema sõnul välistatakse sellega edaspidi kuni tuhande protsendini küündivad intressid ja kulukuse määrad, mida leiab täna mitmete laenukontorite netilehekülgedel.

Nn sms-laenude eelnõu (365 SE), milles on ka muid korrastavaid põhimõtteid, läheb riigikogu täiskokku teisele lugemisele kolmapäeval. Eelnõu vastuvõtmine on kavandatud järgmisesse nädalasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles