Ammas: Vaba Isamaaline Kodanik uuenenud Rahvaliiduga ei liitu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Ammas.
Andres Ammas. Foto: Lauri Kulpsoo.

Peamiselt Isamaa ja Res Publica Liidu endistest ja praegustest nn kampsuni tiiva esindajatest koosneva MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik üks eestvedajaid Andres Ammas leiab, et nende ühing nime vahetanud Rahvaliiduga ühinema ei hakka, kuigi viimane neile äsja taolise ettepaneku tegi.

MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik on loodud mõttekojana ja küllap selliseks ka jääb. Eesti poliitikat on võimalik ausamaks ja arusaadavamaks muuta ka survegrupina.

Küll võib osadest Vaba Isamaalise Kodaniku liikmetest edaspidi tõepoolest saada ka uus erakond, sest paljud meie liikmed näevad Eesti ühiskonnas selget vajadust uue poliitilise jõu järele, kes suudaks taastada usalduse rahva ja tema juhtide vahel.

Erakond pole siiski eesmärk omaette, vaid praeguse riigikogu valimisseaduse kehtides lihtsalt paratamatu vahend vabade kodanike hääle viimiseks parlamenti.

Igasugune koostöö samu väärtusi tähtsaks pidavate poliitiliste jõudude vahel on teretulnud. Ent uued areenile astuvad jõud peavad kõigepealt eneses selgusele jõudma.

Rahvaliidu selgelt rahvuslik hoiak on Vaba Isamaalise Kodaniku liikmeile mõistagi sümpaatne. Ent eemalt on näiteks raske mõista, kuidas mahuvad uuenevas Rahvaliidus ühise mütsi alla priskeid eurotoetusi nautivad põllumehed ja kirglikud euroskeptikud.

Mälu on oluline ka poliitikas. Rahvaliidu valik võtta uueks nimeks Konservatiivne Rahvaerakond polnud kahjuks lugupidav otsus Eesti taasiseseisvumise algul olulist rolli omanud samanimelise erakonna ja sinna kuulunud poliitikute suhtes.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles