Juhan Partsi õnnestumised: rekordiline eksport ja Rail Baltica

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts
Juhan Parts Foto: Priit Simson

Seoses sellega, et reedel täitub aasta Andrus Ansipi kolmanda valitsuse ametisolemisest, palus Postimehe arvamusportaal kõigil ministritel hinnata enda senist hakkamasaamist. Vastab majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts (Isamaa ja Res Publica Liit).

Mis on teie aasta suuremad saavutused? (1-3, lühidalt)

Korterelamute ja eramajade renoveerimist toetavad programmid. Suurim mõju on soojuskulude vähenemine kuni 40 protsenti. Rekordilised ekspordinumbrid, ettevõtlusaktiivsuse kasv, tootlikkuse kasvutrend, erasektori panus innovatsiooni ja arendustegevusse on märgiliselt rõõmustavad. Eestit Euroopaga ühendava Rail Balticu raudteeühendus sai kiire stardi.

Mis on olnud teie viimase aasta suurim tööalane üllatus?

Suurim üllatus on see, et keegi Eesti inimestest usub, et Eesti majanduse ja ettevõtlus tuleviku jaoks ja inimeste heaolu tõusuks oleks hea sotsiaaldemokraatide suurejooneline maksutõusu plaan: mõni protsent SKTst.

Millest te ministriametis enim puudust tundnud olete?

Pereelus oli mulle eelmisel aastal oluline poeg Artur–Jakobi sünd augustis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles