Männik: ka Eesti Pank võiks kulusid kärpida

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Pank.
Eesti Pank. Foto: Ergo Kuld/Postimees.

Eesti Pank võiks käituda solidaarselt valitsusasutustega ning tõmmata sarnases suurusjärgus oma personalikulusid koomale, leiab asutuse nõukogu esimees Jaan Männik.


Tema sõnul arutab nõukogu kindlasti seda küsimust oma järgmisel koosolekul, 3. märtsil.

«Kui terve Eesti ja riigisektor hoiab raha kokku, siis ma ei näe, kuidas Eesti Panka saab siit välja arvata,» ütles Männik Postimees.ee'le, täpsustades, et väljendab vaid isiklikku arvamust.

Tema sõnul on reaalne, et kui nõukogu soovitab kulusid kokku hoida, ei hakka ta täpsustama, kas seda tuleks teha palku või töötajate arvu kärpides.

Ta märkis, et nõukogu käed on Eesti Panga palgakulude muutmise küsimuses nagunii piiratud - nad saavad panga juhtidele jagada vaid tugevaid soovitusi, kuid edasine jääb juhtide otsustada.

Eesti Panga praeguse nõukogu volitused lõppevad 17. veebruaril ning uus nõukogu koguneb 3. märtsil.

Männik esineb esmaspäeval riigikogu rahanduskomisjonis uute keskpanga nõukogu liikmete kandidaatidega.

Tema ettepanekul võiks kuuluda nõukokku riigikogu liige Kalev Kallo, Tartu Ülikooli õigusteaduskonna professor Irene Kull, riigikogu liige Jürgen Ligi, Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonna professor Enn Listra, ühiskonna- ja majandustegelased Tõnis Palts ja Liina Tõnisson ning Tartu Ülikooli majandusteaduskonna professor Urmas Varblane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles