Seppik: juhatuse liikmena vabandan Onksioni ees

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivor Onksion.
Ivor Onksion. Foto: Liis Treimann

Keskerakonnast lahkuda otsustanud partei juhatuse liige ja endine siseminister Ain Seppik leidis, et Hannes Rummu erakirjade skandaali ühe asjaosalise Ivor Onksioni ees peaks vähemalt vabandama ning tegigi televisiooni otse-eetris seda.

«Ivor Onksioni ees tuleks vähemalt vabandada, kui seda juba tehtud pole, sellele noormehele ilmselt lubati jälle kokku pudrumägesid ja poliitilist karjääri, olen veel Keskerakonna juhatuse liige ja vabandan ta ees,» ütles Seppik ETV saates «Kahekõne».

«Siin ma olen kuri, selliste asjadega ei tohiks tegelda, viimasel ajal on neid asju kahjuks olnud, noorte väljakujunemata inimeste ärakasutamist, seda on alati olnud, aga suur poliitik peaks alati mõtlema, et ta peaks olema rahvusele ka moraalseks eeskujuks, Edgar Savisaare puhul seda viimaste sammude puhul on raske öelda ja kui te idaraha raporti korralikult läbi lugesite, siis seal tal oli ka kavas mõned mehed tanki pista ja see ei ole ilus käitumine, see oli inetu käitumine,» rõhutas Seppik.

Partei kaotab Ida-Virumaal positsioone

«Tallinnast väljapoole murdmine on olnud Edgar Savisaare põhiline idee, samas positsioonid Tallinnas säilitades, aga uusi kohalikke valimisi silmas pidades paljud keskerakondlased Tallinnas ei mahu enam ühte paati mitte mingil tingimusel ning ülekaal pole Keskerakonnal Tallinnas ju kuigi suur,» tõdes Seppik.

«Keskerakond kaotab seejuures Ida-Virumaal positsioone igas asendis, noorte sotside tugevdavad seal pidevalt oma positsioone, aga kuna Savisaare praeguste kaasvõitlejate seltskond on moodustatud ainult Tallinna baasil, on nad valmis ohverdama kõik muu,» leidis Seppik.

Laaneti väljaviskamine oli Savisaare initsiatiiv

«1988, 1996, 2004, 2012 - Keskerakond nagu madu vahetab nahka, iga 8 aasta järel toimub pereheitmine, mul on tunne, et peale minu lahkub veel osa inimesi, aga ma ei usu, et see oleks see kriitiline mass, mis Edgar Savisaart häiriks, ta võtab uute inimestega ette uue 8-aastaku,» rääkis Seppik, viidates erakonnast varemgi kindla aja järel lahkunud inimestele.

«Kalle Laaneti väljaviskamine erakonnast oli selgelt erakonna esimehe initsiatiiv, aga poliitikas ei tohi sildu põletada, märtreid ei tohi luua, aga just seda tehti, mina näen, et Keskerakond ei arene enam, parteijuht on tüdinud, teda enam ei huvita, ta saab aru, et paremad päevad on möödas,» sõnas Ain Seppik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles