Valitsus liidab Vana-Antsla kutsekeskkooli Võrumaa kutsehariduskeskusega

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutseharidus.
Kutseharidus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Valitsus arutab neljapäeval Vana-Antsla kutsekeskkooli liitmist Võrumaa kutsehariduskeskusega alates tänavu 1. septembrist.

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo tutvustatava eelnõu kohaselt korraldatakse õppetöö efektiivsuse tõstmiseks ja ressursside tõhusamaks kasutamiseks 1. septembriks 2012. aastal ümber Vana-Antsla Kutsekeskkool ja Võrumaa Kutsehariduskeskus, liites Vana-Antsla Kutsekeskkooli Võrumaa Kutsehariduskeskusega ja lõpetades liidetava kutsekooli tegevuse, teatas valitsuse pressieisndaja.

Ümberkorraldus on valitsuse teatel vajalik seoses koolituse kvaliteedi parandamisega ja kutsehariduse ressursside tõhusama kasutamisega Lõuna-Eesti piirkonnas. Vana-Antsla Kutsekeskkooli õpilaste arv on viimastel aastatel püsinud 220 õppija juures ning sellise väikese arvu õppijate juures kujuneb tööturu nõudmistele vastava kutseõppe korraldamine kalliks. Tulenevalt vähesest õppijate arvust jääb ka õppeotstarbeliste seadmete kasutusintensiivsus madalaks. Piiratud rahaliste vahendite tõttu ei ole koolil võimalik ka ajakohaseid õppeotstarbelisi seadmeid soetada ja seetõttu kannatab otseselt õppetöö kvaliteet.

Valitsuse pressiteate kinnitusel ei vähene liitmise tulemusena kutseõppe kättesaadavus Lõuna-Eesti piirkonnas ning koondatud ressursside arvelt on võimalik tõsta kutseõppe kvaliteeti. Kutseõppe kontsentreerimise tulemusena paraneb Võrumaa Kutsehariduskeskuse võimekus pakkuda kaasaegsel tasemel kutseõpet ja kompetentsikeskusena panustada regiooni ettevõtluse arengusse.

Ümberkorralduse pikaajaline majanduslik mõju seisneb õppebaaside kaasajastamiseks vajalike investeeringute vähenemises ning ressursside efektiivsemas kasutamises kutseõppe korraldamisel Lõuna-Eesti piirkonnas. Kõik ümberkorraldamisega seotud kulud kaetakse lõpetatava kooli ning haridus- ja teadusministeeriumi valitsemisala kutseõppeasutuste eelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles