Simson hääletas Laaneti parteisse jätmise poolt

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Erakogu

Eilsel Keskerakonna juhatuse koosolekul, kus otsustati riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Kalle Laanet parteist välja heita, hääletas selle vastu esimees Edgar Savisaarega tavaliselt sama sammu astuv keskfraktsiooni esimees Kadri Simson.

Lisaks Simsonile hääletasid väljaheitmise vastu juhatuse liikmed Rein Ratas, Ain Seppik, Aivar Riisalu ja Deniss Boroditš, erapooletuks jäid Peeter Võsa ja Mailis Reps, ütles ERRi uudisteportaalile riigikogulane Rainer Vakra.

Ülejäänud liikmed Edgar Savisaar, Enn Eesmaa, Toomas Vitsut, Marika Tuus-Laul, Jaanus Riibe, Priit Toobal, Kalev Kallo, Aadu Must ja Ester Tuiksoo hääletasid seega Laaneti väljaviskamise poolt.

Vakra tundis rõõmu selle üle, et Laaneti väljaviskamise vastu hääletas fraktsiooni juht Kadri Simson, lisades, et eilne hääletus annab märku sellest, et selline edgarsavisaarelik hirmutamine, kus kõik tõstavad ühte kätt, ei ole enam Keskerakonnas iseenesest mõistetav.

«Seal oli tõsine arutelu ja see kajastub ka hääletustulemuses,» ütles Vakra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles