Uudelepp: Savisaar lõhub praegu partei siseopositsiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agu Uudelepp
Agu Uudelepp Foto: Väino Silm

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar üritab lüüa sel nädalal astutud sammudega kiilu partei siseopositsiooni, visates ühe selle juhtidest välja ja esitades teise samas riigikogu aseesimeheks, analüüsib poliitikavaatleja Agu Uudelepp Postimehe arvamusportaalis.

Keskerakond valmistub ilmselgelt järgmise aasta kohalikeks valimisteks. Juhtmõtteks paistab olevat iidne «jaga ja valitse». Suures plaanis jagatakse kõik omadeks ja võõrasteks. Näiteks meedias on omad Kesknädal, Pealinn ja Tallinna TV, võõrad ehk pahad Postimees ja ERR.

Mingi selline jaotus tehakse ka enda ridades ning seekord defineeriti aukohtus ja juhatuses omadena inimesed, kellel võib varsti kohtutee jalge all seista, võõrastena aga need, kel jätkus tahtmist oma eriarvamus välja öelda ning sellele kindlaks jääda.

Nn oma võõraste vahele üritatakse veel lisakiilu lüüa, visates ühe välja, tehes teisele noomituse ja esitades kolmanda riigikogu juhatuse aseesimehe kandidaadiks. Eesmärk on hoida ära erakonnasisese Edgar Savisaare vastase leeri tugevnemine ja laienemine.

Ühiskonnas jagatakse samuti. Täpsemalt öeldes jagatakse inimeste tähelepanu eri teemade vahel.

Raske on näha juhuslikkust selles, et Kalle Laanet visati välja samal päeval, kui algas Tallinna küsitlus tasuta ühistranspordi teemal.

Nii tekib eriarvamus ka inimese peas: kellegi väljaviskamine oleks nagu halb, inimestele millegi tasuta pakkumine aga hea.

Kõige raamina arvestatakse sellega, et valimisteni on veel piisavalt aega. Halb ununeb, tasuta ühistransport tuletab ennast selle kasutajatele iga päev meelde täpselt samuti nagu helkurvestis reisisaatja eelmiste kohalike valimiste ajal.

Siis mäletatavasti aitas plakatitel algul Tallinn ja valimiste eel Keskerakond.

Postimehe arvamusportaal küsib täna ekspertidelt ja poliitikutelt, mida võivad Keskerakonna sisepinged Eesti poliitilisele maastikule kaasa tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles