Laanet: aukohus on inimestest lahtisaamise instrument

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Laanet meedia piiramisrõngas.
Kalle Laanet meedia piiramisrõngas. Foto: Liis Treimann

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikme Kalle Laaneti sõnul ei ole ta enda erakonnast välja heitmise ettepanekuga tutvunud, kuid on kuulnud sellest erakonnakaaslaste käest.

«Minul ametlikku informatsiooni ei ole, olen kuulnud seda teatud juhatuse liikmete käest, nii et minul on ainult kutse erakonna juhatuse koosolekul osalemiseks,» ütles Laanet ERR Uudistele.

Laanet märkis, et ta ei ole teiste Keskerakonna liikmetega arutanud, kas tema väljaheitmise järel võivad erakonnast lahkuda ka paljud teised, ta lisas, et nüüd on vaja ära oodata, mida otsustab esmaspäeva õhtul Keskerakonna juhatus ning siis langetab ta järgmised otsused.

Laanet ütles, et ta ühineb politoloog Rein Toomla arvamusega, et kui Keskerakond kehtestaks aukohtu otsusest tulenevalt sanktsioonid, siis looks see pretsedendi, kus iga erakonna liige võib hakata teist kergekäeliselt aukohtusse andma. «Aukohus on kui üks inimestest lahtisaamise instrument, võime öelda niimoodi,» sõnas Laanet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles