Holland aitab aafriklastel Eestisse jõuda

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pass.
Eesti pass. Foto: Raigo Pajula

1. veebruarist ehk homsest esindavad Hollandi saatkonnad Abujas Nigeerias ja Nairobis Kenyas Eestit Schengeni viisade väljastamisel.


Välisminister Urmas Paeti sõnul on Eesti eesmärk esinduslepingute sõlmimisel hõlbustada inimeste reisimist Eestisse.

«See muudab viisataotlemise lihtsamaks reisijatele, kes elavad riikides, kus Eestil esindused puuduvad,» ütles Paet.

Riigis, kus Eestil ei ole välisesindust, võib viisade väljastamisel esindada Eestit mõni teine Euroopa Liidu ühtsesse viisaruumi kuuluv liikmesriik. Esindamine on seotud üksnes viisade väljastamisega ning muudele konsulaarteenustele leping ei laiene.

Eestit esindava liikmesriigi esindusele saab esitada lühiajaliste viisade, transiitviisade ja lennujaama transiitviisade taotlusi. Pikaajaliste viisade ning ka elamislubade taotlemiseks tuleb pöörduda Eesti välisesinduse poole.

Eesti on sõlminud esinduslepingud Schengeni viisade väljastamiseks Läti, Saksamaa, Soome, Sloveenia ja Ungariga. Läbirääkimised esinduslepingute sõlmimiseks käivad veel mitme Schengeni liikmesriigiga.

Ungari esindab Eestit kuues riigis - Albaanias, Bosnia ja Hertsegovinas, Indias, Makedoonias, Moldovas ning Pakistanis.

Saksamaa esindab Eestit kuueteistkümnes riigis - Angolas, Bangladeshis, Boliivias, Botswanas, Kamerunis, Côte d'Ivoire´is, Dominikaani Vabariigis, Ghanas, Jamaikal, Madagaskaril, Omaanis, Ruandas, Sri Lankal, Sudaanis, Trinidad ja Tobagol ning Ugandas.

Läti esindab Eestit Aserbaidžaanis, Usbekistanis ja Kasahstanis ning Sloveenia hetkel Montenegros.

Soome esindab Eestit viisade väljastamisel Araabia Ühendemiraatides, Filipiinidel, Indoneesias, Namiibias, Peruus, Serbias, Süürias, Tais, Tansaanias ja Tuneesias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles