Tamkivi: valimistel on kaalukauss järjest rohkem eakamate poole kaldu

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimiskast.
Valimiskast. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Jaanus Tamkivi toetab valimisea piiri langetamise arutelu riigikogus, sest valimistel on kaaluakauss järjest enam eakate poole kaldu.

«Mina toetan selle teema tõsisemat käsitlemist ja luban, et Reformierakonna riigikogu fraktsioon lähiajal võtab selle teema fraktsiooni siseselt arutamisele ja kujundab ka oma seisukoha,» ütles Tamkivi ERR-i uudisteportaalile.

«Teema arutelul on kindlasti sisu just seetõttu, et viimaste aastate demograafilised arengud ühiskonnas näitavad, et valimistel on kaalukauss järjest rohkem eakamate ühiskonna kategooriate poole kaldu,» märkis ta, lisades, et nooremate valijate kandepinna suurendamine tasakaalustaks seda olukorda.

Pealegi on Tamkivi hinnangul tänapäevases ühiskonnas 16-aastased noored juba vägagi hästi informeeritud ja ette valmistatud selleks, et vastutustundlikult oma valikuid teha. «Kelle kaudu seda demokraatiat siis ikka arendada, kui mitte uue põlvkonna kaudu,» küsis Tamkivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles