Kilk: Laari koht valitsuses ongi puhtalt tema otsus

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärimees Rein Kilk
Ärimees Rein Kilk Foto: Margus Ansu

Kaitseminister Mart Laar on läbi ja lõhki poliitiline loom, mistõttu on ilmselt õige jutt, et otsus tema kohast valitsuses on puhtalt tema enda teha, sõnas ettevõtja Rein Kilk Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

Ajakirjanik Priit Hõbemägi arvas, et IRLi uuele juhile Umras Reinsalule on terendamas palju suuremad ja keerulisemad kohustused, sest kaitseminister Mart Laar tõenäoliselt niipea tööpostile ei naase, sest ametlikud teated tema tervise kohta viitavad, et tal kas läheb palju aega või siis ta üldse ei naase enam ministritoolile.

«See tähendab, et valitsuses võib üks koht vabaneda. Urmas Reinsalu kui üks koalitsioonierakonna juhtidest peaks võtma valitsusvastutuse. Kui ta peaks vastu võtma kaitseministri portfelli, tähendaks see, et tal oleks palju vähem aega tegeleda oma erakonna ühteliitmisega,» sõnas Hõbemägi.

BNSi juht Ainar Ruussaar arvas, et parlamendis olles on tal kindlasti lihtsam partei läbi esimehe näidata IRLi omanäolisena.

«Reinsalu, kes ei jaga otseselt valitsusvastutust, saab endale lubada iroonilisi märkusi, nagu näiteks oma valimisjärgses kõnes pärast esimeheks valimist - et tal on heameel, et Reformierakond on läinud järjest rohkem IRLi nägu – selliseid torkeid ei saa endale lubada valitsuse liige, küll aga parlamendiliige,» arutles Ruussaar.

Rein Kilk arvas lisaks, et olla Mart Laari järeltulija kaitseministri kohal ei mõjuks Reinsalule soliidselt. Samas ollakse tema sõnul erakonnas väga ja väga ettevaatlikud Laari koha jagamisel ja üldse teema käsitlusel, seda peetakse puhtalt Mart Laari küsimuseks.

«Pärast insuldist toibumist, kui tal üle-eelmisel pühapäeval pilt ette tuli, olid Mart Laari esimesed sõnad: Kuidas Lätis referendum läks?» rääkis Kilk, lisades, et ta pidas silmas meie lõunanaabrite peetud keelereferendumit. «Mis ma sellega tahan öelda - tegemist ju läbi ja lõhku poliitilise loomaga. On siiski õige, et on Mart Laari enda otsus, kuidas asjad hakkavad minema nii tema osalemisega valitsuses kui selle kohaga edaspidi,» märkis Kilk.

Ta meenutas ka, et kunagi oli siseminister Margus Leivo infarktiga kaks kuud valitsusest eemal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles