Riigikogu kärbib oma kuluhüvitisi poole võrra

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saadikud tööhoos.
Saadikud tööhoos. Foto: Priit Simson

Riigikogu esimees Ene Ergma andis täna hommikul üle eelnõu, mille jõustumisel kärbitakse saadikute kuluhüvitist 50 protsenti ning saadikud jäävad ilma abideta.

Ergma esitas parlamendi menetlusse riigikogu liikme staatuse seaduse eelnõu, mille algatajateks on kõik fraktsioonid.

«Tänases riigi keerulises finantsseisus on vaja üle vaadata kõik kuluartiklid, sealhulgas palgakulud. Fraktsioonide üksmeelne otsus on vähendada riigikogu liikme tööga seotud kulude hüvitamiseks ettenähtud vahendeid 50 protsendi võrra,» ütles Ergma eelnõud üleandes.

Ta lisas, et tõenäoliselt on finantsolukord lähematel aastatel pingeline ja seepärast on antud eelnõus tehtud ettepanek riigikogu liikme abi institutsioonist loobuda.

 Eelnõuga väheneksid riigikogu eelarve kulutused arvestuslikult kuni 10 miljoni krooni võrra aastas. Abide peale oleks 2011. aastal kulunud hinnanguliselt 47,8 miljonit krooni. 

Seaduse jõustumisel hüvitatakse alates selle aasta 1. märtsist saadikutele kuluhüvitisi kuni 15 protsenti ametipalgast varasema 30 protsendi asemel.

Praegu saavad saadikud iga kuu taotleda kulude hüvitamist summas 14 724 krooni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles