Toomla: valimispäeval agitatsiooni lubamine mõjutab «ripakil» valijaid

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Toomla.
Rein Toomla. Foto: Toomas Huik

Paljud valijad teevad otsuse valimiskabiinis või enne valima minekut ja kui kaotada valimisagitatsiooni keeld valimispäeval, pakuks see kontingent parteidele väga suurt huvi, ütles politoloog Rein Toomla.

Riigikogu hakkab arutama eelnõu, mis muudaks e-valimiste korraldust ning lubaks valimisagitatsiooni ka valimispäeval, Toomla rääkis Vikerraadio saates «Reporteritund», et iga erakond tahaks viimasel hetkel otsustavaid valijaid enda poole võita, vahendas ERR Uudised.

«Seda rahvast on päris palju, viimaste riigikogu valimiste aegu aasta eest ütles neist, kes lasid sedeli urni, pisut üle 13 protsendi, et tegi alles seal oma otsuse, see 13 protsenti on päris paras jõud, et seda kuskile kallutada. /.../ Just neile võiks olla adresseeritud viimane kampaania ja see saab ilmselt olema väga agressiivne, see suur osa muutubki viimase päeva märklauaks,» ütles Toomla.

Ta lisas, et kõhklevate toetajate osas juhivad sotsiaaldemokraadid - lausa 18 protsenti nende poolt hääletanutest ütles, et tegi oma otsuse viimasel hetkel, samuti otsustati kohapeal sageli üksikkandidaatide kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles