Opositsiooniparteide toetus ületab koalitsiooni kuue protsendiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakondade õhupallid
Erakondade õhupallid Foto: Raigo Pajula

Opositsioonierakondade toetus ületas veebruaris võimuparteide oma kuue protsendiga, selgub BNSi tellitud TNS Emori uuringust.

Kui koalitsiooniparteide ehk Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) toetus ulatus veebruaris 42 protsendini, siis Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna toetus oli kokku kuue protsendi võrra kõrgem, ulatudes 48 protsendini.

Opositsiooniparteide toetus oli koalitsiooni omast suurem ka jaanuaris, kui Reformierakonda ja IRLi toetas kokku 43, Keskerakonda ja SDEd aga 46 protsenti, möödunud aasta novembris oli aga opositsiooni opositsiooni ja koalitsiooni toetus võrdne, ulatudes 47 protsendini.

Veebruaris on «ei oska öelda» osakaal 34 protsenti.

Emor küsitles vahemikus 1. veebruarist 22. veebruarini kokku 810 valimisealist kodanikku.

Erakondade toetusprotsendid on näidatud nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega «ei oska öelda» vastanute protsent elimineeritakse. Antud andmete näitamise viis muudab erakondade toetusprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega. Seega antud andmete esitamine võimaldab näha erakondade võimalikku osakaalu riigikogus, kui valimised oleks toimunud uuringu küsitlusperioodil ja antud kandidaatide valikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles