Ansip: järgmist valitsust mina enam ei moodusta

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi 93. aastapäeva kontsertaktus Vanemuise kontserdimajas kaks aastat tagasi.
Pildil peaminister Andrus Ansip.
Eesti Vabariigi 93. aastapäeva kontsertaktus Vanemuise kontserdimajas kaks aastat tagasi. Pildil peaminister Andrus Ansip. Foto: Margus Ansu

Peaminister Andrus Ansip teatas täna Tartu linnapea vastuvõtul vabariigi aastapäeva puhul Vanemuise Kontserdimajas peetud kõnes, et järgmist valitsust tema enam ei moodusta.

«Olen selgelt väljendanud, et kui selle valitsuse töövõime või koostöötahe mingil põhjusel juba enne järgmise riigikogu valimist katkeb, siis lõpeb ka minu peaministriks olemise aeg,» ütles Ansip.

«Järgmist valitsust mina enam ei moodusta – ei enne ega pärast uue riigikogu valimist,» kinnitas viimasel ajal suure kriitikalaine alla sattunud valitsusjuht.

«Väärilisi jätkajaid leidub, pole kahtlust,» oli peaminister veendunud.

«Tundub, et osa kaasmaalasi on väsinud justkui liiga stabiilsest valitsusest ja eriti peaministrist, kes on ametis olnud juba seitse aastat. Selline suhtumine on mõistetav. Seitse aastat on tõesti pikk aeg,» tõdes Ansip.

«Võibolla peaksin seepärast iseendalt küsima: kas kõik see ei ole mind ennast juba ära väsitanud? Pidev pinge loomulikult kurnab. Kuid - peaministril lihtsalt ei ole õigust olla väsinud. Ja isegi kui ta seda on, ei ole väsimus kunagi õigustuseks ühelegi eksimusele,» sõnas valitsusjuht Andrus Ansip. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles