Töötusrahaga ümberkäimine pahandab Tuusi

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marika Tuus
Marika Tuus Foto: Peeter Langovits

Keskfraktsioon on selle vastu, et tööturuameti ja töötukassa liitmisel tekkivat asutust hakatakse nii personalikulude kui ka majandamiskulude osas ülal pidama töötuskindlustusmaksetest.


«Ma ei pea õigeks, et kahe ameti ühendamine läheb maksma üle 20 miljoni,» märkis Keskerakonna fraktsiooni liige Marika Tuus.

«Sisuliselt läheb see raha koondamisteks, et siis suur osa inimesi tagasi tööle võtta. Võib küll vaid loota, et osa inimesi lahkub vabatahtlikult lõpetavast asutusest ja neid võetakse konkursita loodavasse asutusse tööle tagasi, kuid täna pole meile veel ühtegi arvu toodud, kui paljud inimesed seda teevad.»

Tuusi sõnul läheb kahe asutuse ühendamine riigile kalliks maksma, sest 339 töötajaga tööturuamet liidetakse 25 töötajaga töötukassaga. «Pintsak õmmeldakse nööbile külge,» ütles Tuus.

«Ja need sajad töötajad koondatakse. Ametiasutuse likvideerimise või ametnike koondamise tõttu makstakse ametnikule hüvitist olenevalt teenistusestaažist kuni 12 kuu ametipalga ulatuses.»

Tuus märkis, et ka riigikogu õigus- ja analüüsiosakond on oma arvamuses pidanud põhjendatuks kaaluda avalike riigieelarveliste vahendite säästlikku kasutamise eesmärgil siiski vastava olukorra muutmise võimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles