Ratas kutsus Ansipi ja Palo infotunnis korrale

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Urve Palo, Andrus Ansip ja Jaak Aaviksoo.
Pildil Urve Palo, Andrus Ansip ja Jaak Aaviksoo. Foto: Raigo Pajula

Riigikogu aseesimees Jüri Ratas kutsus tänase infotunni ajal korrale peaminister Andrus Ansipi ja riigikogu liikme Urve Palo, kes küsimuste-vastuste raames teravmeelitsesid.

Sotsiaaldemokraat Palo alustas küsimust komplimendiga Ansipi sinise lipsu aadressil, mispeale peaminister tegi komplimendi Palo sinise kostüümi aadressil, lisades, et oleks siiski oodanud rahvasaadikult pruunimat jumet.

Sellega viitas peaminister Palo kaks ja pool nädalat kestnud puhkusele, mis kattus osaliselt riigikogu istungiteajaga. Ansipi torkele järgnes saalis naer, mispeale istungit juhatanud Ratas kutsus nii küsija kui vastaja korrale.

Katkend riigikogu stenogrammist:

Urve Palo: «Austatud peaminister! Kuigi teil on väga ilus sinine lips ees, ei ole kahjuks teie jutt Eesti maksupoliitikast kui ainuõigest lahendusest üldse mitte veenev. Seda enam, et kui te viis aastat tagasi lubasite valimiste eel oma reklaamides viia meid viie jõukama riigi sekka, tõite te eeskujuks Taani, Norra ja Soome riigid. Me kõik teame, et sealne maksupoliitika, ka kaudsete ja otseste maksude osakaal on hoopis teistsugused, kui see, mida me siin Eestis kummardame, mis on rohkem Venemaa ja Bulgaaria moodi. Minu küsimus on: kuidas te kavatsete Eesti maksupoliitikat tänasel moel säilitades jõuda Põhjamaade tasemele? Aitäh!»

Andrus Ansip: «Aitäh! Ma nüüd küll ei saanud aru, mis on selle kõigega pistmist minu ilusal sinisel lipsul? Aga olgu, aitäh teile komplimendi eest! Teil on täna väga ilus sinine kostüüm, aga ma oleks eeldanud, et teil oleks pruunim jume.» (Naer.)

Jüri Ratas: «Mul on palve nii riigikogu ametikaaslastele kui vabariigi valitsuse liikmetele, et säilitame mõlemate suhtes lugupidava suhtumise!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles