Sotsioloog: Pihl ei seostu sotsiaaldemokraatiaga

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: .

Sotsioloog Andrus Saar avaldas arvamust, et kui Jüri Pihlist saab Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees, siis eelkõige on tema näol teg neutraalse figuuriga, kes ei tugevda erakonna sotsiaaldemokraatlikku kuvandit.

Tema hinnangul on Pihl kindlasti tugev persoon ning võib endise jõustruktuuride esindajana paljudele valijatele piisavalt sümpatiseerida, vahendas ETV saade «Aeg luubis».

Saar rõhutas, et Pihl pole teinud praktiliselt ühtki pahameelt tekitanud avaldust ning tema poliitilised vaated on teadmata.

Sotside nägu koalitsioonis tema hinnangul eriti välja ei paista, kuna igas valitsusliidus on tehtud kompromisse ning nende tulemusel aetakse vägagi parempoolset poliitikat.

Pihl ei too tema meelest erakonnale sotsiaaldemokraatlikku mõõdet juurde, seda suudaks erakond väljendada vaid opositsiooni minnes, valitsuses sotsioloogi arvates neil oma vasakpoolset kuvandit väljendada ei õnnestu.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar avaldas veendumust, et Jüri Pihl teeb juba kõva kihutustööd kohalikel valimistel Tallinna linnapeaks kandideerimiseks. Savisaar soovis talle selleks jõudu, tunnustades teda kui tugevat isiksust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles